top of page

אביאני חקלאות מחדשת בע"מ  

אנו מאמינים

שהגינה שלך יכולה וצריכה להיות חלק מתיקון תהליכים הרסניים לאדם ולעולם.

שהתפקיד שלנו בעולם הוא לספק כלים לשיפור איכות המזון והמוצרים החקלאיים שמגיעים לאוכלוסיה, להגדיל את המגוון הביולוגי בסביבתנו, לשפר את יכולת החילחול של הגשם למי תהום, למנוע סחף קרקעות, להפחית שימוש בדשנים ובקוטלי מזיקים, ובאופן כללי - לקחת אחריות על הסביבה אותה אנחנו משאירים לדורות הבאים.

שקומפוסטי הוא חלק מהפיתרון.

עידו בעצם אשם

כן, חקלאות מחדשת היתה מגיעה לישראל גם בלי ד"ר עידו אביאני, אבל אם נלך קצת אחורה בזמן לסביבות 2016-17, המושג חקלאות מחדשת (בעברית) עוד לא היה קיים.

גם היום בשנת 2024, כשאנחנו מספרים לאנשים על המפעל שלנו שמייצר תה-קומפוסט, מסתכלים עלינו קצת מוזר, עד למשפט הבא שמסביר מה זה אומר. 

למה עידו אשם

הג'וק שתפס אותו בתיכון החקלאי בפרדס-חנה הוביל את עידו ללימודים בפקולטה לחקלאות ברחובות. כשסיים את התואר, אחרי תקופת התלמדות בסונומה קליפורניה, עבד 7 שנים בכרם בגליל וביצע בו הסבה לכרם אורגני. עם סיום הדוקטורט בביולוגיה של האדמה נשאר עם יותר שאלות מתשובות וחיפש בעולם פתרונות. 

ב-2016 עידו היה מהראשונים בישראל לסיים בהצלחה את הקורס של חוקרת אמריקאית בשם ד"ר איליין אינגהם, שם קיבל הכשרה על שיקום אוכלוסיות מיקרואורגניזמים בקרקע לשיפור פוריות קרקע

את הקורס של איליין הוא סיים עם חזון: 

להפוך את החקלאות בישראל מבעיה לפיתרון. 

אביאני חקלאות מחדשת בע"מ מתמחים בשיפור פוריות קרקעות חקלאיות מסחריות משנת 2017 

צוות אביאני

תמונת צוות - אביאני חקלאות מחדשת

אנחנו באביאני, גאים לקחת חלק מרכזי במהפכת החקלאות המחדשת בישראל, בהטמעת טכניקות וטכנולוגיות לחידוש משאבי המערכת החקלאית באופן בר-קיימא על מנת לשפר את פוריות האדמה ואת רווחי החקלאי.

הכל התחיל בקומפוסטי

תה קומפוסט = קומפוסטי = compost tea

תהליך העבודה שלנו מבוסס על השיטה שפיתחה ד"ר אינגהם בשנות השמונים של המאה ה-20, לייצור ויישום של תה קומפוסט - נוזל המכיל כמות עצומה של מיקרואורגניזמים מועילים, כדי לחדש אוכלוסיות של מיקרואורגניזמים ובכך לחדש את פוריות האדמה.

בשנים הראשונות, עידו היה מייצר קומפוסטי במערכת שרכש מחו"ל, בחצר הבית שלו בבנימינה, או על גבי נגרר בשדות החקלאיים באמצעות גנרטור.  עם הניסיון וההצלחות שצבר בשנתיים הראשונות, עידו החליט שהגיעה השעה לבסס ולהרחיב את הפעילות. 

את המפעל הראשון (ועדיין היחיד) בארץ שמייצר תה קומפוסט הקמנו בא.ת. מעין צבי בשנת 2020, והוא מספק היום עשרות אלפי ליטרים של קומפוסטי טרי בשנה, לעשרות חקלאים ברחבי הארץ.

ד"ר אינגהם ליוותה אותנו בתהליך ההקמה בשנת 2017, לאחר מכן ביצענו התאמות לשוק המקומי, ומאז אנו משכללים את השיטה על סמך הניסיון שצברנו על פני השנים עם עשרות חקלאים, עיבוי מערך המעקב והבדיקות, וביצוע ניסויים יזומים אצלינו במעבדה. 

חומר הגלם שבו אני משתמשים לייצור (מיצוי) תה-קומפוסט, הוא קומפוסט עשיר בביולוגיה אותו אנו מייצרים על-פי פרוטוקול מדוקדק. בקומפוסט הזה אנו "מגדלים" את אוכלוסיית המיקרואורגניזמים בתנאים שנוחים להם על-פני תקופה של כ-8 חודשים עד להבשלה מלאה.

לאוכלוסיית המיקרואורגניזמים בקרקע יש תפקיד מכריע בפוריות מתחדשת של קרקע וביצירת המבנה הפיסיקלי של הקרקע.

bottom of page